Kina

bildIgår kväll lagade familjen mat tillsammans med goda vänner. Temat för kvällen var Kina. En lördag måste så klart whisky konsumers under matlagning. Kvällens whisky var :

  • HVEN Urania
  • ARDBEG  Renaissance
  • MACKMYRA Svensk Rök

Tyvärr var det de sista dropparna av de två översta flaskorna. Uranian valdes ut pga att vi snart skall besöka Hven och provsmaka nästa utgåva.

I veckan pratade jag med en trogen läsare av denna blogg. Efter diverse beröm om Whiskyval så berättade han att förra sommarens semesterresa hade gått till Barolodistriktet i Italen där även vinerna hade provsmakats. Därför blev han väldigt intresserad när han läste om inlägget om Springbanken som hade fått ligga på en tunna från detta distrikt. Mycket trevligt med kommunikation med läsare.

På systembolaget finns för närvarande åtta olika varianter av Ardbeg. Från 10-åringen på liten flaska för 269kr till Ardbeg Single Malt Hogshead Fifteenth Aniversary 21 Years (nr 84657) för 5928kr.  Vill man köpa whisky från Hven finns för närvarande endast Spirit of Hven Single Malt Whisky Seven Stars för 769 kr. Snart kommer dock en ny variant. När det gäller Mackmyra finns 22 olika att finna inkl. destillat och likör.

Annons
Detta inlägg publicerades i Hven. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s