Destilleribesök

photo1På den nyligen genomförda resan till Skottland besökte vi inte mindre än elva olika destilleri. Vi började i Campeltown och besökte där alla nu aktiva destilleri, nämligen Glen Scotia , Glengyle (där Kilkerran produceras) samt Springbank ( där Springbank, Longrow och Hazelburn produceras).

Sedan bar det av till Islay där vi besökte iphoto2 följande ordning: Laphroig , Ardbeg, Lagavulin, Caol Ila, Bunnahabhain, Kilchoman, Bruchladdich och Bowmore. I Campeltown och Laphroig genomförde vi två större turer. photo3Bunnahabhain hade stängt när vi var där så vi fick endast studera detta från utsidan. Vi fick smakprov på alla andra ställe utom Lagavulin.

Annons
Detta inlägg publicerades i Skottlandsresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Destilleribesök

 1. Magnus skriver:

  Vilket var bäst?

  • maltejr skriver:

   Hej
   Vi rankade turen i Campeltown med besöket på Springbank som högst. Det var en fyra timmars tur med besök på tre olika destelleri med provning direkt från fyra olika tunnor. Efter detta avslutades rundan med lunch i The Tasteingroom.
   Denna tur kostade 100 pund. Vi var rörande överrens att det var det värt. Tack för besöket på sidan. Med vänlig hälsning Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s