John Medley’s – ny Kentucky Straight Bourbon på Bolaget

 111111111111111111I veckan som gick fick jag ännu ett trevligt mail till bloggen. Det handlade om ett erbjudande att få ett smakprov av denna nyhet. Vi i whiskyklubben Malte letar ständigt efter nya varianter att prova. På nästa provning i kommande månad har vi nu tre nya varianter som har rammlat ner i brevlådan under sommaren. Dessa omdömen kommer att publiceras här. Jag vill framföra ett stort tack till Primewinegroup.

Produktbladet som medföljde innehåller följande:

Bourbon har fått ett uppsving i Sverige och den 1 september lanseras nyheten John Medley’s i Systembolagets fasta sortiment. John Medley’s kostar 249 kr flaskan och blir den billigaste på Bolaget inom segmentet amerikansk whiskey, vilket betyder att den lagrats i minst två år. I John Medley´s fall har lagringen skett på amerikanska ekfat i hela sex år. Resultatet är en smakrik men samtidigt len Bourbon med fyllig smak av vanilj och rökig karaktär.

Bourbon är en dryck som ökar i popularitet i Sverige. Segmentet växte med 5,4 % under 2013, medan den totala spritförsäljningen gick ned med 2,3 % *. Bourbon är en typ av whisky som tillverkas i USA av minst 51 % och max 78 % majs, resten består av vete och/eller råg och korn. Bourbon kan avnjutas som en avec eller användas som bas till drinkar.

John Medley’s Kentucky Straight Bourbon Whiskey

John Medley’s har lagrats i sex år på 225 liter amerikanska ekfat, mestadels från Ozark Mountains Country i Kansas. För att avge rätt smakelement har ekfaten sotats. Det här är en mycket smakrik Bourbon med toner av kolade fat, vanilj, torkad frukt, nötter och torkade örter. Finishen är behagligt mjuk med toner av kryddor och vanilj.

Art nr: 10687

Pris: 249 kr

Sädeslag: 51 % majs, 49 % korn

 

För mer information och produktprov kontakta:

Karin Tångstedt, PR-ansvarig, karin.t@primewinegroup.com, 070 861 73 74

PrimeWine Sweden, som importerar John Medley till Sverige, är en av de största vinimportörerna i Sverige och det största företaget inom PrimeWine Group. Sedan starten 2002 har vi jobbat med att sätta samman en portfölj av världsledande vinmakare och vinvärldens nya stjärnor. Idag är vi stolta över vår bredd, kunskap och resultatet att vara en av de ledande leverantörerna av vin till såväl Systembolaget som till landets restauranger.

* Enligt Systembolagets försäljningsstatistik

 

 

.

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till John Medley’s – ny Kentucky Straight Bourbon på Bolaget

  1. Pingback: Bloggen Whiskyval ett år ! | Whiskyval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s