Webblansering på Systembolaget

SMGEN-~1Idag köpte jag min för första whisky på Systembolaget via webblansering. Detta använder de när de skall släppa produkter med litet utbud och stor efterfrågan. Här kan man läsa mer om hur det går till med webblansering. Jag hade läst och hört att det har strulat med deras datorsystem vid tidigare lanseringar. Därför var jag lite nervös hur detta skulle gå. Jag tog semester från jobb mellan 9.53 och 10.04. Det är nämligen alltid 10.00 som är den heliga tiden. Man måste ha ett konto och sedan är det bara att logga in och leta upp webblanseringssidan. Knappen ändras till grönt när bokning kan ske. Whiskyn som jag var ute efter heter Smögen Single Cask 20/2011 och skulle endast släppas i antalet 300 st flaskor. Direkt efter knappen blev grön tryckte jag och lyckades få en flaska. 953 kr senare var flaskan min. Som jag uppfattade det så tog alla flaskorna slut på två sekunder !

Sk%E4rmavbild%202014-11-20%20kl_%2010_01_00Detta är vad de själva skriver om denna sort: ”Smögen single cask 20/2011. Detta är en single cask-buteljering från ett f.d. Makers Mark Bourbonfat, normalt kallat ”first fill Bourbon barrel” inom whiskyindustrin, fyllt den 10 juni 2011 och buteljerat i augusti 2014, efter denna mycket varma sommar där mognaden drivits på ytterligare. Det blev 378 flaskor à 50 cl och vid en styrka om 60,9 %. Karaktären är synnerligen mogen för att vara dryga tre år gammal från denna typ av fat, som normalt kräver 5-7 år innan de ger en riktigt bra karaktär. Eftersom fatet varit fyllt med Makers Mark Bourbon tidigare så är stavarna relativt urlakade och destillatkaraktären framstår i tydlig dager, med mycket maltighet och en tydligt torvig karaktär, med gott om tyngd. Fatets höggradiga aktivitet som gjort att det blivit så bra så snabbt gör också att det finns gott om ektoner, men med de mer aromatisk kryddiga dito klart nedtonade.”

Eftersom det tar minst 8 dagar innan jag har flaskan i handen har jag hittat att whiskyblogg.se har provat Singel Casken och här kan ni läsa hans upplevelser.

Nu är en whisky klar för Whiskyklubben Maltes 2015-kampanj.

smogen-logga-bla-190x190Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009. I mars 2014 släppte de sin första buteljering under namnet Smögen Primör. Den finns fortfarande kvar på Systembolaget och då till priset av 1276 kr. Idag släpptes även en annan sort från Smögen nämligen Sherry Project 1:1. till en kostnad av 853 kr.Sherry-Project-1_1-200x300

Detta inlägg publicerades i Smögen Singel Cask 20/2011. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s