Whiskyfestival 2015

buss2Igår var det så dags för whiskyklubben Malte att besöka Malmö Öl- & Whiskyfestival. Detta var första gången på dryga tio år vi besökte denna tillställning. Planen var att anlända hyfsat tidigt för att få lokalen och utställarna nästan för oss själva. Men ack så fel vi hade. Det var mycket folk på plats redan när vi kom ! Första intrycket var att det var högljutt och folk överallt. Men man vande sig efter ett tag så efter en inledande rekningstur på stället var det så dags att skrina tillverket och smaka diverse drycker.
1Första besöket blev hos Auld Rare Whisky Sweden som hade mycket spännande att erbjuda som en oberoende buteljerare dem är. Det finns inga whisky på Systembolaget som de har för under tusenlappen. Själv provade jag en Caol ila 19-åring som kostar 1206 kr. Det var en trevlig start på dagen. 2Därefter fick det bli en Arran Malt 16 år från Cask Sweden. En intressant whisky då vi endast har provat en sort från denna ö innan. Därefter anlände Micke W då han skyllde sena ankomst på barnkalas hemmavid. 3Efter ett tag blev det ett besök hos Whiskytaste Sweden där det fick bli en indier i glaset, nämligen en Paul John Peated. Denna kostar 948 kr på bolaget för en flaska. Eftersmaken försvann lite för snabbt för min smak. Efter en öl för att släcka törsten så besökte vi Box monter där vi hade en längre diskussion med en av deras whiskyambassadörer.4 Jag valde att smaka en Box Pioneer som inte längre går att hitta på bolaget. En treårig whisky som kommer att växa till sig efter åren går. 5Dansk whisky har vi aldrig varit på innan, därför blev det ett besök hos Braunstein. Själv valde jag en Braunstein 12:2 som kostar 1001 kr på bolaget för 50 cl. Det är en rökig sherrylagrad whisky. Det är just detta en whiskyfestival går ut på, att kunna prova någon cl utan att behöva köpa en hel flaska. Trevligt att ha smakat. Nu kan man titta på Danmark utan att få dåligt samvete. Nu började det kurra i LGs mage som vanligt och vi började lägga upp en plan för mat. Innan avgång måste naturligtvis SYMPOSIONS monter besökas. 6cDär hittade jag en Glen Scotia – Nector 22 år. Detta var festivalens höjdpunkt för egen del. 1645 kr måste man tyvärr punga ut för denna fantastiska whisky. 7På vägen ut sprang jag på Skånska Spritfabriken som visade sig ha en skånsk whisky från Södra Sandby. Det fick bli ett litet smakprov innan vi lämnade festivalen. Otroligt nog visade klockan att vi hade varit på plats närmare fem timmar. Jag förstår inte var den tiden tog vägen. En mycket trevlig dag/kväll avslutades med en filé-buffé på Rådhuskällaren i Malmö.

Dessa whisky smakade jag under dagen:

  1. Caol ila 1991 , 19 år, 54,5%, (Auld Rare Whisky)  SB-pris: 1206 kr
  2. The Arran Malt , 16år , 46 %
  3. Paul John Peated , 55,5 % , Indien , SB-pris: 948 kr
  4. Box Pioneer , 48,1 % , Sverige , kostade när det fanns på bolaget: 839 kr
  5. Braunstein 12:2, 46 % , Danmark , 1001 kr-50 cl
  6. Glen Scotia – the Nector , 22 år , 50,4 % , SB-pris: 1645 kr
  7. Single W Malt , 53,1 % , Sverige

 

Detta inlägg publicerades i Arran Malt 16, Box Pioneer, Braunstein 12:2, Malmö Öl & Whisky Festival 2014, Paul John. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Whiskyfestival 2015

  1. Pingback: Malmö Öl- & Whisky Festival | Whiskyval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s