Provning 66 med MALTE

Igår kväll var det dags igen för MALTE att ha en provning innan sommarlovet väntar. Vi var sju personer närvarande där Bosse Börs och Pär var de två extra. Alltid trevligt när det blir halvtrångt runt bordet. En del av provningen var att testa olika whiskyglas som Sejdelshopen.se hade vänligheten att bidraga med. Rock, Perfect Dram och Bugatti Whiskyprovarglas heter de glasen som bl.a. användes. Här går det att hitta mer info om dessa glas.

IMG_2944Kvällens whisky som fanns i glasen var:

  1. Black Norse , Blended , Skottland , 40% , 299 kr
  2. Hven , Seven Stars No.3 Phecda , Ven Sverige , 45% , 795 kr , 50cl
  3. Smögen Single Cask , 3år , Sverige , 60,9% , 953 kr , 50cl
  4. Langatun Old Bear , 4år , Schweiz , 40% ,  441 kr , 50 cl
  5. Douglas Laing´s Double Barrel, Blended Malt , Caol Ila & Tamdhu , 46% , 761 kr

Black Norse hade Philipson Söderberg vänligheten att skicka 10 cl som vi startade kvällen med.  Tredje serien av vens Seven Stars serie fanns på bordet tack vare att jag och Micke var och besökte dem vid lanseringen och fick med oss smakprov hem. Det går att läsa om här. Smögen lyckades jag komma över via webblansering på Systembolaget. Övriga två flaskor hade Micke hittat på Calle i Tyskland. Langatun var en mycket snäll och oförarlig whisky som de flesta kan dricka utan krusiduller. Phecda och Smögen fajtades om att vara bästa svensk denna kväll. Smögen fick mycket blandat omdöme. Allt från en trevlig whisky för att endast vara 3 år till att Håkan som inte kunde dricka upp allt med motiveringen att det fanns en mycket skum smak. Vi fortsätter traditionen att ha smakat alla olika whisky som ven har lanserat. Även denna kan vara trevligt att ha på hyllan.

Double Barrel var en spännande sak. Blandning av Islay- och Speyside whisky. Det fanns många skiftande smaker som spretade åt alla håll och kanter.

Filip var kvällens kock och serverade varma mackor till ölen. Kaffe med kanelbullar avslutade kvällen och förhoppningsvis gick alla hem nöjda.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s