Provning 68 med MALTE

Fredagen den trettonde tillbringade Whiskyklubben Malte i provningsrummet. Rune W gjorde oss sällskap denna gång. Micke hade kikat lite på flygresor till Aberdeen. Mycket talar för att vi kommer att besöka Skottland igen till sommaren. Speyside/Highland är de troliga område som vi då kommer att besöka. Malte1113

I glasen denna kväll fanns:

  1. Redbreast , 12 år , Single Pot Still , Irland , 40% , 414kr

  2. Auchentoshan SilverOak 1990, Lowland, Skottland, 50,7%, 753kr

  3. Glenfarclas 105 Cask Strength, Speyside Skottland, 60%, 380kr

  4. Glenfarclas , 18 år , Speyside Skottland, 43%, 477kr

Redbreast som är en Single Pot Stil whisky var vid första testet en trevlig bekantskap. Tyvärr försvann den sedan i samanhanget när de andra också var avsmakade. Auchentoshan var en mycket trevlig whisky och där det stora antalet vad jag förstod korade den till kvällens vinnare. Glenfarclas 105 var en stark rackare. Den behövde lite vatten för att komma ner lite i procenten. Det var inte lätt för 18-åringen att dyka upp efter två starkingar. Men efter liten pause visade det sig att 18-åringen vann den interna Glenfarclaskampen. Någon (läs Rune) hade denna till kvällens vinnare.

Halva släkten var involverade i kvällens provning. Till kvällens öl åt vi varma mackor som sonen Nicklas hade gjort och till kaffet åt vi en rulltårta som min mor hade bakat. Stort tack till alla inblandade.

Detta inlägg publicerades i Glenfarclas och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s