Seven Stars No.4 Megrez

ven4Idag den 1 mars 2016 styrde återigen delar av Whiskyklubben MALTE, kosan mot ven. Det var dags för den årliga och mycket trevliga dagen då årets whisky av Seven Stars serien skulle presenteras. Efter ha använt bil/tåg/benen/båt/buss så var vi framme vid Backafallsbyn där många spännande sorter produceras, inte minst whisky.

ven999Anja inledde med en presentation om företaget och vad som hade hänt 2015. Hon berättade också att de har siktet inställt på att komma in på den Amerikanska marknaden. Det är tänkt att ske i små och försiktiga steg. Sedan tog Henric Molin över showen och presenterade den nya whiskyn.ven9959

Nummer fyra i denna serie heter Seven Stars No.4 Megrez. 1800 flaskor kommer att släppas på Systembolaget fredagen den 4:e mars. Slantar du upp 795 kr så kommer du att få 50 cl av en trevlig whisky som håller 45%.

Idag lanserade de också en ny gin som heter Organic Navy Strength Gin, 57,1% . Den kommer att släppas på bolaget den 18:e mars.

Vi blev serverade av dessa två nyheter under presentationen. Ginen var mycket stark men god. Megrezen och jag hittade var andra direkt. En trevlig whisky som har fått en slutlagring de sista nio månaderna på sherryfat. Frågar du mig så säger jag köp !

Sedan var det generöst framdukat med hela sortimentet från gin , snaps till aquavit mm. Här fanns också den nya brukswhiskyn som Hven lanserade i höstas nämligen Tycho´s Star (41,8% ; 495kr för 50 cl). De berättade stolt att denna har nu hamnat på Systembolagets ordinare sortiment i drygt 100 butiker! Även denna en trevlig whisky men man kan ana varför det skiljer 300 kr mellan Megrez och Tycho´s Star. Till detta fanns det lättare tilltugg.ven3

I vimlet sprang vi på Ingvar Rönde, författaren till böckerna MALT WHISKY YEARBOK och WHISKY-105 noga utvalda sorter. Vi fick en mycket trevlig och givande pratstund med honom. Sedan ropade plötsligt någon att bussen skulle gå om 10 minuter. Oj vad tiden gick snabbt idag. Snabbt in och ta en titt på buteljeringen och whiskylagret. Sedan bar det iväg hemmåt med en provflaska av Megrez. Denna sitter fint till MALTE´s nästa provning.ven2

På båten hem hamnade vi sidan om kommunstyrelsen ordförande som hade varit på plats och lämnat över en blomma från Landskrona Stad. Vi fick en trevlig pratstund med henne.

Ett stort tack till arrangörerna av denna dag. Vi hade mycket trevligt som vanligt.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Seven Stars No.4 Megrez. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Seven Stars No.4 Megrez

  1. Pingback: Seven Stars No.5 Alioth | Whiskyval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s