Mc Skottland provning 8

Igår var vi redan framme vid Whiskyklubben Mc Skottlands åttonde provning. Tiden går fort när man har trevligt. Niklas och Patric hade anmält förhinder denna gång. Det märktes då jag inte hörde att ROMA nämdes en enda gång…………..

Vi diskuterade hur vi ska ta oss till Whiskyfestivalen på Bordershop som vi tänkte åka på lördagen den 16: april. Vår tänkta chaufför Lelle informerade om att han drar till Västindien och lämnar oss andra i sticket ! Vi ska kolla upp om det blir mest kostnadseffektivt att hyra en minibuss eller åka med en bussresa.MC8

I glasen denna kväll fanns:

  1. Aberfeldy , 12år , Highland Skottland , 40% , 369kr
  2. Sheep Dip , Blended Malt Skottland , 40% , 498kr
  3. Tullibardine 500 Sherry Finish,  Highland Skottland , 43% , 374kr
  4. Auchentoshan SilverOak 1990, Lowland Skottland, 50,7%, 753 kr

I vanlig ordning såg folk ut att ha trevligt och ljudnivån var där efter. Några påstod till och med att denna var en av de treligare whiskyprovningar vi haft. Det låter som ett bra betyg. Aberfeldy har numera bytt etikett på flaskan så det var förra varianten vi provade. En snäll whisky som inte förargar någon.

Vid Sheep Dip tog Lelle fram telefonen och fotade flaskan. Det innebär att den hamnar på hans önskelista. Denna whisky fick bra betyg trots att namnet syftar på ett gift som man doppade fåren i förr för att ta bort löss och annat oönskat. När det var vanligt med hembränning av whisky i Skottland märktes dessa tunnor med Sheep Dip, så att skattemasen inte skulle få för sig att smaka och beskatta dessa tunnor. Där av namnet på denna whisky som är en blandning av 16 olika singelmalt. Dessa ingående whisky är mellan 8 till 21 år.

Tullibardine 500 är döpt efter storleken på sherryfatet som denna har legat på sista 12 månader, en så kallad Sherry finish. Även här fotade Lelle, tyckte mig se att även Anders hade telefonen i högsta hugg. En trevlig sötma med vaniljtoner.

Kvällens huvudperson var Auchentoshan. Denna var inte bara dyrast utan också mest kvalité. Auchentoshan är enda destilleriet på Skottland som trippeldestillerar hela produktionen. Detta för att irländare som förr i tiden jobbade och bodde i Skottland skulle få tag i whisky som smakade som de var vana vid i Irland.

När det var dags att servera kvällens öl hamnade var sin hambugare på respektive tallrik. Efter detta blev det en Silviakaka till kaffet. Kvällen avslutade när tallrikar, glas och flaskor var tomma.

 

Detta inlägg publicerades i Auchentoshan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s