Provning 70 med MALTE

Nu är det inte lång tid kvar till MALTE befinner sig i Skottland! Om knappt två veckor är vi i Speyside för diverse whiskyutflykter. Denna provning präglades mycket av denna resa. Vi tog de sista besluten om vad vi ska hitta på dessa dagar. Nu är flyg, hyrbil, hotell och whiskyturer bokade.

M700I glaset denna kväll fanns:

  1. Kilkerran, 60,2% , The Tasting Room , Campbeltown, Skottland
  2. Hazelburn, 48,6% , The Tasting Room , Campbeltown, Skottland
  3. Springbank, 49,2% , The Tasting Room , Campbeltown, Skottland
  4. Longrow, 48% , The Tasting Room , Campbeltown, Skottland

Dessa flaskor inhandlades vid MALTEs förra resa till Skottland. Vi hittade dessa i Cadenheads Whiskyshop i Campbeltown efter en rundtur med Frank McHardy. Du kan läsa mer om denna dag här. Efter som vi hade en tunna liggande på Springbank under många år så har vi en speciell förkärlek för denna plats.

Detta var en fantastisk provning. Alla satt och njöt i fulla drag av dessa whisky. Tror aldrig det har dröjt så långt in på kvällen innan glasen var tomma. Kilkerran var den som överraskade mest. Kilkerran produceras på Glengyle destilleri men eftersom det namnet är upptaget av en blended malt whisky så heter deras whisky Kilkerran. Till hösten kommer det att komma en 12-åring som kommer att vara deras standard release. På Springbank destilleri produceras Hazelburn, Springbank och Longrow. Det som skiljer är att Hazelburn är en orökig whisky som destilleras tre gånger medan Springbank är en mellanrökig whisky som destilleras 2,5 gång och slutligen är Longrow deras mest rökiga variant som destilleras två gånger.

Till kvällens öl serverades det pizzabullar. Till kaffet var det chokladmuffins som gällde.

SKOTTLAND – SEE YOU SOON !!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Cadenheads whiskyshop, Hazelburn, Kilkerran, Longrow, Springbank, The Tasting Room. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s