Provning 71 med MALTE

1På gårdagens provning var alla fem MALTE-medlemmar på plats. När de kom ner i källaren stod det en tavla på varje stol. Vi fortsätter traditionen med att skapa en minnestavla efter varje större whiskyresa. Detta var ett minne från vår resa till Skottland som vi genomförde ibörjan av sommaren. Ibörjan av kvällen blev det mycket snack om denna resa. Det lät som alla var nöjda med nämda utflykt.3

I glasen denna kväll fanns:

  1. Glenrothes Select Reserve , Speyside Skottland  , 43% , 399kr
  2. Glengoyne 12år , Highland Skottland , 43% , 449kr
  3. Glenmorangie Tayne , Highland Skottland , 43% , 464kr , 100cl
  4. Glen Deveron 16år ,  Highland Skottland , 40% , 600kr , 100cl

Fyra olika Glen konkurerade om uppmärksamheten på denna whiskyprovning. Glen betyder dalgång på gaeliska. Det finns ett 20-tal skottska destilleri som heter Glen i förnamn. Glenfiddisch, Glenfarclas mm mm. Glenrothes doftade riktigt inbjudande. 98 procent av deras produktion går till blendedindustrin. Famous Grous och Cutty Sark är två varianter där Glenrothes återfinns i. Glengoyne fick fina vitsord. Det roliga med detta destilleri är att produktionen sker i Highland och lagerhusen ligger i Lowland. Glenmorangie Tayne har finishedlagrats på Amontillado sherry cask.  Alla jublade inte över denna smak men jag tycker att den klarade sig bra i detta sällskap. Glen Deveron kommer från ett destilleri som heter Macduff. Alltid trevligt att se en hyfsat hög årgång på en flaska nuförtiden då det kommer en jämn ström med nasare hela tiden. (nas= no age statment).

Till kvällens öl serverades det sillmacka med ägg och skagenröra. Till kaffet hade vi kladdkaka med grädde. Ett stort tack till Filip för den goda kladdkakan som han hade bakat.

Detta inlägg publicerades i Glen Deveron, Glengoyne, Glenmorangie Tayne, Glenrothes Select Reserve. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s