Mc Skottland provning 11

På denna provning var samtliga åtta medlemmar på plats. Detta var första gången det var så sedan whiskyklubben McSkottland bildades. Dock hade inte alla whisky i glasen. Peter hade ett viktig styrketräningpass dagen efter och dessutom skulle han hämta familjen på centralen. Därför fick han endast vatten i glaset. Vi konstaterade att det var ett bra tag sedan Niklas och Patric var närvarande. Tro det eller ej men ibland är det andra saker som går före whiskyprovningar. En av kvällens många diskussionsämne var jakt. Tydligen börjar Niklas bli varm i kläderna. Vi fick också rapport från kustjägarLelles besök i Stockholmsskärgård.a

I glasen denna kväll fanns:

  1. John Medley´s , 6år , Bourbon USA , 40% , 249 kr
  2. Bulleit Bourbon, USA, 45%, 309kr
  3. Stranahan´s, Colorado USA, 47%, 597 kr
  4. Big Peat, Blended Malt , Islay, Skottland,  46% , 474 kr

Systembolagets minst dyra bourbon är John Medley´s. Denna fick höga betyg av många. Anders och Per kommer att inhandla denna inom det snaraste. Några till var också sugna. Tydligen var det många i detta sällskapet som gillar bourbon. Bulleit var det lite mer blandade åsikter om. Per påstod att Sylvester Stallone dricker denna bourbon i en känd film, oklart vilken. Stranahan´s hade Peter inhandlat i Denver när han var och besökte sin kamrat, ishockeyspelaren Carl Söderberg. Peter höll ett kortare fördrag om detta ställe. Vi kom fram till att denna whisky definitivt bör vattnas. Big Peat föll Niklas för direkt. Många tyckte denna Blended malt var bra. Denna innehåller whisky från Ardbeg, Coal Ila, Bowmore och  Port Ellen. Port Ellen destilleri stängdes 1983. Nu kostar det stora pengar att köpa whisky med detta namn.

Till kvällens öl satt det fint med var sin räkmacka. Tidigare på dagen hade Peter och jag spelat en golftävling på Trelleborg. Där lyckades jag vinna nearest pin på 1,17m från flaggan samt att vi vann var sin ål. Denna ål serverades också under kvällen. Till kvällens kaffe åt vi amerikansk jättecookie som jag hade bakat på morgonen. Den smakade mums om jag får säga det själv. Receptet kan hittas här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Carl Söderberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s