Mc Skottland provning 12

Under gårdagens provning var den stora frågan hur formen är med Niklas och hans fru. Det är nämligen endast en månad kvar till att det väntas tillskott i deras familj. Denna händelse riskerar att krocka med nästa provning! Tydligen var nu allt lugn och fint med formen. Det blev en del avhandlingar om folkets resor. Lelle hade varit i Hong Kong och Roger i Las Vegas. Anders hade lämnat återbud denna gång.foto

I glasen denna kväll fanns:

  1. MACK, Mackmyra Sverige, 40%, 299 kr
  2. Bushmills 1608 Special Reserve, 12år, 43%, Nordirland, 33,3cl
  3. Glenfarclas 105 Cask Strength, Speyside Skottland, 60%, 380 kr
  4. Glen Deveron 16år ,  Highland Skottland , 40% , 600kr , 100cl

Sveriges billigast Singel malt från Mackmyra – Mack, fastnade Lelle och Patric för direkt. Roger tillslöt också till hyllningskören. Vet ej för att de tyckte att den var god eller för att den marknadsför sig som ”partywhisky för den yngre generationen”. Imponerande nog lyckades Per lista ut från minnet att det i andra glaset fanns Bushmills. Han hade för länge sedan smakat en variant av Bushmills och lyckades hitta något i denna med hjälp av minnet. GULDSTJÄRNA! Bushmills är för övrigt världens äldsta destilleri som startade 1608. Världens första cask strenght, nämligen Glenfarclas 105 höjdes inte till skyarna av kvällens smakpanel. Modiga 60 procent presenterades i glaset. Trots rikligt vattnande hölls betyget lågt. Från whiskydestilleriet Macduff kommer Glen Deveron. Denna trevliga whisky passade herrskapet. Trots att Peter inte fick någon rökig whisky förrän efteråt såg han ut att trivas.

Då Niklas skulle iväg på älgjakt tidigt nästa dag, skulle han och Patric ta bussen hem tidigare än vanligt. Därför blev det lite halvbrått med pizzabullarna till ölen. Det slutade tyvärr med att några fick pizzabullar som var varma på utsidan men kallare på insida. Det är dock tanken som räknas!

Sedan ringde Lelles son att han var på väg att hämta honom och Per. Det innebar att de fick äta kvällens kaka stående i hallen. Kvar till kaffet fanns Roger, Peter och jag själv. Vi åt kvällens kaka kärleksmums i lugn och ro.

Detta inlägg publicerades i 4.Glen Deveron, Bushmills 1608, Glen Deveron, Glenfarclas. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s