Seven Stars No.5 Alioth

alioth_3Idag var Tomas och jag på Ven och var med om presentaionen av den femte sorten av Spirit of Hven, Backafallsbyns , Seven Stars-serie. Denna sort heter Alioth och är döpt efter en stjärna i Karlavagnen, som övriga whisky i denna serie. Vi fick också äran att provsmaka denna whisky. Mums var det rätta ordet. Det känns som de producerar bättre och bättre whisky för varje år.

Denna whisky går att köpa på Systemblaget från och med fredagen den 3: mars och kommer att kosta 795 kr för 50 cl. Den ligger på 45%.

img_0098Anja (VD och ägare) inledde med att berätta om den amerikanska satsningen som kommunicerades ifjor. Tydligen är avtal påskrivet med en importör och inom kort ska de skicka en stor container till USA. Avtal förhandlas även med länder i mellanöstern. Hon informerade också om att deras huswhisky Tycho´s Star finns nu till försäljning på samtliga Systembolag i Sverge. Ibland har de fått resta beställningar. I år fanns en ny panna på plats för att öka produktionen. Henric (ägare och Masterdestiller) kunde inte berätta allt men han antydde att det fanns planer på att öka på antal byggnader vid deras anläggning på Ven och att de skulle skaffa lagerhus och buteljeringsmöjligheter i Landskrona, dvs på fastlandet. Han berättade också att de sökte folk. De verka se ljust på framtiden.

img_0102img_0103Efter presskonferansen var det som brukligt på dessa tillställningar möjligheter att provsmaka hela sortimentet med Gin, Snaps, Vodka mm. Till detta serverades diverse tilltugg. Även destilleriet var öppet för rundtur. I år pågick produktionen samtidigt som vi var där. I och med den nya pannan var det riktigt trångt i lagerhuset så jag förstår att de behöver utöka denna del.

Jag vill framföra ett stort tack för Maltes vägnar för att vi blev inbjudna. Detta var fjärde året som vi har fått äran att var på plats.

Här går det att läsa om de andra åren:

År 1

År 2

År 3

 

 

Detta inlägg publicerades i Seven Stars No.5 Alioth. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Seven Stars No.5 Alioth

  1. Pingback: Provning 73 med MALTE | Whiskyval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s