Mc Skottland provning 13

Till gårdagens whiskyprovning hade Patric och Anders lämnat återbud. Däremot tog Niklas med sin arbetskamrat Jörgen på denna provning. Han såg ut att ha en trevlig kväll och det lät på honom att detta troligtvis inte var sista gången han drack whisky med oss.  Då det var ett bra tag sedan vi träffades var ljudkullisen hög. Niklas hade fått ytterliggare ett barn sedan vi sågs förra gången.

I glasen denna kväll fanns:

  1. Glenrothes Select Reserve , Speyside Skottland  , 43% , 385kr
  2. Kilkerran 12 år, Campbeltown Skottland, 46%, 559kr
  3. Amrut fusion, Indien, 42,8%, 320 kr, 75cl
  4. Bunnahabhain Ceòbanach, Islay Skottland, 46,3%, 989kr

Glenrothes hade inte många hört talas om innan denna kväll. Det lät som de flesta placerade denna whisky på fjärde plats i rankingen. Kilkerran höll de flesta med mig om att det är en riktigt trevlig whisky med betydligt större karraktär än Glenrothes. Detta destilleri heter Glengyle. Eftersom detta varumärke är upptaget av en annan whisky så heter deras whisky just Kilkerran. Denna 12-åring lanserades i höstas.

Per hade nyligen varit i Indien och handlat med sig denna indiska whisky, Amrut fusion. Jim Murray har delat ut hela 97 poäng till denna (av 100 möjliga).  En trevlig whisky där 25% skottsk rökig malt har arbeta med 75% orökig malt. Där av namnet fusion. Per berättade att priset på denna whisky skilde sig väsentligt mellan Goa och New Dehli. Typ 320 kr respektive 900 kr!  Bunnahabhain Ceòbanach är inte helt lätt att uttala. Peter, vår rökentusiast verkade trivas när detta glas avsmakades. Ceòbanach betyder rökig dimma på gealiska. Detta ska efterlikna den whisky som Bunnahabhain producerade förr i tiden. Vet ej varför men Systembolaget har höjt priset på denna med 270 kr sedan ifjor!

Vi beslöt att fortsätta den trevliga tradionen som vi startade med ifjor. Nämligen att ha en sommarprovning med efterföljande grillning. Denna gången kommer vi vara hemma hos Per.

Till kvällens öl serverades det en äggamacka med skagenröra. Till kaffet åt vi kanelbullar.

Detta inlägg publicerades i Amrut fusion, Bunnahabhain, Glenrothes Select Reserve, Kilkerran. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s