Mc Skottland provning 15

Anders och Peter hade lämnat återbud sedan tidigare till kvällens provning. Patric lyckades med konststycket att att missa bussen trots att han stod på busshållplatsen. Det ska bli spännande att höra mer om denna historia. Övriga sex personer fanns på plats. När vi hade betet av vad alla hade hittat på sedan vi träffades sist så var det dags att närma oss whiskyn.

IMG_1199I glasen denna kväll fanns:

  1. Glenmorangie Tayne , Highland Skottland , 43% , 487kr , 100cl
  2. Macallan Amber, Speyside Skottland , 40% , 449 kr
  3. Macallan Sienna, Speyside Skottland , 43% , 749 kr
  4. Lagavulin 8år, 200år-edition, Islay Skottland, 48%, 539kr

Lelle hittade en kompis i Glenmorangie. Andra menade på att denna kom på plats nr 4 i kvällens laguppställning. Per hade precis fyllt 50 år och firat detta i Turkiet. På den stora dagen hade han beställt in en Macallan 15-årig. Han menade på att den var betydligt bättre än Amber och kanske till och med strået vassare än Sienna. Sienna fick betydligt högre betyg än Amber. Kanske som sig bör då prislappen skiljer sig åt rätt ordentligt. Kvällens rökare kom från Lagavulin. Ifjor kom denna ut i samband med deras 200-års jubileum. I år är den numera en variant som ingår i deras standardsortiment. Niklas satte denna som kvällens vinnare. Jag misstänker Peter också hade gjort det om han hade varit på plats.

Diskussionerna fortsatte om att eventuellt resa till Skottland nästa år.

Till kvällens öl serverades det piroger. Någon hade varit i frysen och nallat på dessa. Det fanns färre kvar än när jag la in dem i frysen. Trots detta lyckade vi dela på dem som goda kamrater. Till kaffet serverades det whiskykaka.IMG_1198

Här finns en trevlig film om Glenmorangie Tayne.

Detta inlägg publicerades i Glenmorangie Tayne, Lagavulin, Macallan Amber, Macallan Sienna, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s