Seven Stars No. 6:1 Mizar

mizar_04

I onsdags var Tomas och jag på besök på ven för introduktionen sprit of hvens nya whisky. Detta är seven stars seriens sjätte utgåva och den heter 6:1 Mizar. Whiskyn från denna serie döps efter stjärnorna i Karlavagnen. Eftersom denna stjärna har en tvillingstjärna kommer det att släppas en ny whisky i september. Det är samma whisky i de båda släppen med den skillnaden att höstens utgåva kommer ha legat sex månader längre på fat. Enligt Henrik Mohlin ska det göra stor skillnad.

IMG_1687

När vi åkte hemma ifrån var det snöstorm med en del inställda bussar och tåg. Ett tag på morgonen räknade jag med att vi inte skulle kunna åka. Hur som helst kom vi iväg. Norr om Lund slog vädret om 180 grader. Ingen snö och massor av sol! Väl på plats visade det sig att endast en tredje del av besökarna hade lyckats att ta sig dit.

IMG_1695

Anja Mohlin började att informera om vad som hade hänt senaste året på destilleriet. De hade vunnit en del tävlingar i USA så nu skickar den en hel del gin till amerika. Även en del av whiskyn Tycho Star skickas dit. De har nu lager och buteljering i Landskrona på fastlandet. Det lät som framtids tron är stor.

Denna whisky innehåller whisky som har legat mellan 8 till 10 år på fat. Får jag säga det själv var den riktigt trevlig. Fredagen den 2: mars släpps den på Systembolaget.

IMG_1704

Nytt för i år var att de hade ett antal tunnor som de hade satt hörlurar på och spelade olika slags musik i dessa. Tanken är att utvärdera framöver vilken whisky som smakar bäst!

Jag vill rikta ett stor tack till Camilla med gänget för inbjudan.

IMG_1697

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s