Mc Skottland provning 21

Närvarande på gårdagens provning var Roger, Niklas, Patric, Håkan och undertecknad. Sjukdom hindrade Jörgen för att deltaga. Patric kom med bandage runt ett skadat finger. Det uppstod en liten förvirring när vi skulle sätta oss till bords då jag hade dukat i ena hörnan på bordet så en del fick sitta på nya platser.  Då en del inte hade träffat Håkan innan började vi med en presentation av folket. Sedan vändes intresset till whiskyn.IMG_2536

I glasen denna kväll fanns:

  1. G.Rozelieures, Whisky de Lorraine, Frankrike, 40%, 500kr
  2. Macallan Amber, Speyside Skottland , 40% , 449 kr
  3. Macallan Gold, Speyside Skottland , 40% , 505 kr
  4. Macallan Select Oak, Speyside Skottland , 40% , 725 kr
  5. Cardhu Special Reserve, 40%, Speyside, 470 kr

Denna gången hade jag valt whisky där jag visste att de närvarande hade missat en eller flera provningar med dessa whisky. Vi började med en fransman som uppvärmning. Den fick inte några högre betyg. Tur (?!) att det inte fanns så mycket i glaset. Sedan ställde vi tre olika Macallan mot varandra. Niklas korade snabbt Amber som vinnare av dessa tre. Tyvärr finns inte denna att köpa mer på Systembolaget. Cardhu var första gången Mc Skottland har smakat. En del hade aldrig hört talas om detta destilleri innan. En trevlig whisky som jag har inhandlat på destilleriet under resa med Malte.

Vi beslutade att det blir fler whiskyprovningar 2019 kanske t.o.m en sommarprovning och en resa till whiskyfestivalen på Bordershop.

Till ölen serverades det en äggamacka med räksallad och till kaffet blev det en kladdkaka.

Detta inlägg publicerades i Cardhu, Macallan Amber, Macallan Gold, Macallan Select Oak, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s