Mc Skottland provning 22

Dagen till ära när whiskyklubben Mc Skottland fyllde fyra år så var det trångt runt bordet. Förrutom Roger, Håkan, Jörgen, Lelle, Per, Niklas, jag själv var också gästen Björn på plats. Vi fick reda på att Niklas ska bli pappa ännu en gång i sommar. Trevligt!IMG_2785

I glasen denna kväll fanns:

  1. Jim Beam Rye, 40%, Kentucky USA, 299 kr
  2. Hvenus Rye, 45,6%, Sverige, 395 kr
  3. Ben Nevis 1997, Cask Strength The Pearl, 18år, 50,9%, 1259kr
  4. Box 2nd Step 01, 51,1%, 747 kr, Sverige, 50 cl

Det var första gången vi smakade rågwhisky i denna grupp. Det var lite olika meningar om vilken av Jim Beam eller vens stolthet Hvenus var bäst. Några var först inne på att det var bourbon i glas 1. Rågwhisky tillverkas mesta dels i USA inte så ofta i Europa.

Ben Nevis är den dyraste whisky vi har smakat under dessa fyra år. Vad jag förstår satte Niklas upp den på inköpslistan direkt. Per var inte lika imponerad. Den ingår i en serie av högklass whisky som går att köpa på systembolaget. När Box intogs vaknade rökfantasterna till liv.  Ung whisky till bra kvalité.

Till kvällens öl serverades det potatissallad och buffalovingar. Till kaffet blev det rulltårta som min kära mor hade bakat.IMG_2782

Detta inlägg publicerades i Ben Nevis, box 2nd step collection, Hvenus Rye, Jim Beam Rye, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s