Provning 84 med Malte

Hösten är kommen och det var dags att beta av lite nya whisky. Hälften av whiskyn som avsmakades denna kväll har släppts på systembolaget den senaste månaden.

I glasen denna kväll fanns:

  1. Hven Mercurious, majswhisky, 45,6%, 395 kr, 50 cl
  2. Hellyers Road, 10 år, 46,2%, Australien, 1270 kr
  3. Mackmyra Vinterrök, 46,1%, 598 kr
  4. For Peat´s Sake, 40%, Blended, 229 kr

Den 16:e augusti lanserade Hven denna majswhisky. Den innehåller whisky som är mellan 3 till 8 år. Ett bra pris till en spännande produkt. Jag tror det var första gången jag provade majswhisky. Doftar sött och smakar trevligt.  Hellyears road var tyvärr något av en besvikelse om man tänker på vad den kostade när den kom till Systembolaget. Nuförtiden kostar den 872 kr. Kvällens vinnare kom från Mackmyra. Doftade rökig och fin. Den ingår i säsongswhiskyserien. Vi har varit kritiska mot Mackmyra många gånger men ikväll fick vi lyfta på hatten och gratulera till en bra whisky. For Peat´s Sake släpptes den 2:e september med dunder och brak. Räknas att bli en storsäljare. Därför var vi tvungna att testa denna. Vi hade större förhoppningar än vad den levererade. Kom inte inärheten av deras marknadsföring. Den finns också att köpa på 35 cl-flaska för 129kr.

Till kvällens öl serverades en sillamacka och till kaffet åt vi daim xl-cookies.

Detta inlägg publicerades i For Peat´s sake, Hellyers road 10, Hven Mercurious, Mackmyra vinterrök. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s