Provning 86 med Malte

Denna kväll hade vi besök av Bosse Börs från det gamla gardet. Alltid trevligt när han är på besök. Tomas hade lyckats att fylla 50 år sedan vi sågs sist. Alla verkade på hugget denna fredagkväll.

IMG_4064I glasen denna kväll fanns:

  1. Shieldaig, Speyside, 40%, 440 kr, 1 liter
  2. Mosgaard Young Malt, Danmark, 41%, 540 kr, 50 cl
  3. Hven ,Seven Stars No. 7 Alkaid , Ven Sverige ,45% , 795kr
  4. Springbank, Refill Sherry Cask, 15 år, Private botling, 58,6%

Micke W hade inhandlat Shieldaig och Mosgaard på två olika resor. Alltid spännande att prova oprovade jaktmarker. Dansken gick vinnande ut denna kamp. Shieldaig är en travel retail. Tomas sågade Shieldaig stenhårt men Håkan tyckte att den trots allt var prisvärd. Mosgaard kommer från Fyn, ca 27 mil hemma från undertecknad. Den sjunde och sista stjärnan hade Tomas och Henrik varit på destilleriet och erhållit. En helt annan klass på whisky än de två första. Mums!

Den fjärde och sista whiskyn för denna kväll hade jag bytt till mig från Glen Etts: bror. Vår tunna på Springbank låg på ett bourbonfat och därför var det mycket spännande att prova hur motsvarande whisky smakar från ett sherryfat. Svaret: Mycket trevlig whisky som var kvällens vinnare. Vi är dock fortfarande nöjda med att vi valde bourbonfat.

Till kvällens öl serverades det potatissallad, korv och bröd och till kaffet blev det butterkaka.IMG_4063

 

Detta inlägg publicerades i Mosgaard young malt, Seven stars No 7 Alkaid, Shieldaig, Springbank, sherry cask. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s