Mc Skottland provning 25

Det blev mycket snack om corona-viruset denna fantastiska sommarkväll. Provningen hölls i uterummet dels pga vädret dels pga coronan. Medverkand denna kväll var Niklas, Roger, Håkan och undertecknad. Det blev lite mannfall några dagar innan. Dagen till äran fick man inte använda vattnet i kranen pga att vattenläcka. Vattnet som stod tillbuds var citron bubbelvatten som fungerade sä där till whiskyn. Roger gjorde ett tappert försök att blanda några droppar.  Det var intressant att höra hur corona hade ställt till det för oss alla. Under kvällen kontaktade Niklas en gammal fotbollskamrat till mig (PH) och det slutade med att vi skall byta en flaska Malte mot en privatbuteljerad whisky  från Bruichladdich. Ska bli spännande!IMG_4859

I glasen denna kväll fanns:

  1. Isle of Lime ROMA, Gotland Sverige, 50,1%, 492 kr
  2. Isle of Lime MIDAIK, Gotland Sverige, 46,2%, 494 kr
  3. Malte Cask Strength , 11år , Springbank Campbeltown   , 51%
  4. Springbank, Refill Sherry Cask, 15 år, Private botling, 58,6%

Whisky från gotland var en ny upplevelse för herrskapet. Det lät som Roma vann denna gotländska kamp. En ordentlig start på kvällen med sina riviga dryga 50 %. Roma var detta destilleri först släpp på systembolaget i augusti 2017. Midaik följde sen ett knappt år senare. Det kommer säkert gå bra för Gotland whisky.  Sedan följde en kamp mellan två olika typ av fat från Springbank. Malte har legat på bourbonfat medan 15-åring hade legat på sherryfat. Sherryfatet har givet den en fantastisk mörk och vacker färg. En spännande och givande jämförelse. Båda var bra whisky men det slutade med att Malte tog hem kampen.

Till kvällens öl (Pripps Blå) serverades det sillamacka och till kaffet blev det chokladglass.

Detta inlägg publicerades i Isle of Lime MIDAIK, Isle of Lime ROMA, Springbank, Springbank, sherry cask, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s