Provning 87 med Malte

I fredags hade Malte sin första whiskyprovning sedan marsmånad 2020. Det är den dumma Coronan som har satt käppar i hjulen för ett antal provningar. Denna gången provade vi en online-provning via Microsft Teams. Det fungerade faktiskt helt ok. 3,5 timmar gick väldigt snabbt. Många har vana med onlinemöte dessa dagar. Tyvär fick LG förhinder denna gång.

I glasen denna kväll fanns:

  1. High Coast Berg, 50%, Sverige, 548 kr
  2. The Nose, Ven Sverige , 44,9% , 545kr
  3. Paul John Bold Peated , Indien , 46% , 439kr
  4. Ardbeg Wee Beastie , 5år , Islay , 47,4% , 449kr

Berg från Norrländska High Coast var en mycket bra start på kvällens provning. Denna sherrylagrade skönhet fick höga poäng. Övriga flaskor i denna serie är Timmer, Hav och Älv. Åldern på de ingående faten är ungefär 6 år. I nästa glas fanns det en annan svensk whisky, och den var från ven. The Nose, som är namnsatt efter whiskydestilleriers blenders som också kallas just the nose. På etiketten finns Tycho Brahe som sägs förlora sin näsa efter en svärdduell. Bilden är väldigt lik GW Persson! En trevlig whisky där de ingående faten är mellan 8-12 år.

Paul John sägs vara något av 2020 års klipp på systembolaget om man tar hänsyn till prisbild och smak. En indisk rökpuff som fungerar bra i den nuvarande vintern som t.o.m. har anlänt till Skåne. Till sist men inte minst presenterade sig Ardbegs nya variant som numera ingår i standardsortimentet. Röken var ännu mer dominerade än den indiska whiskyn.

Kvällen avslutades med en öl från Kronenbourg. Vi blev såpass nöjda med kvällens provning så att vi bokade in en ny onlineprovning längre fram i vår.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s