Provning 75 och 76 med Malte på Österlen

Denna helg har Malte firat sitt 20 års-jubileum i stor stil. Vi hyrde ett hus på österlen, närmare bestämt i MaglehemIMG_1121.IMG_1122IMG_1060 Fredagen började med att LG, Micke och jag själv spelade golf på Lilla Vik. Vi käkade kalkon på restaurangen innan vi gick ut. Regngudarna var inte nådiga, så vi lyckades att få vatten på oss från skyn på merparten av hålen. Resultaten blev följande: HO 29 poäng, MW 27 poäng och LG 19 poäng. Vi var ordentlig blöta efter rundan. Sedan mötte vi upp Håkan och Tomas vid nämnda hus. Det var skönt att komma inomhus och torka upp. Fredagens mat bestod av hamburgare som Tomas gjorde. Han hade med sig egen köttkvarn och malde högrev till färs. Detta smakade utmärkt. Micke bjöd på whiskykaka till kaffet. Under fredagskvällen hade vi en ölprovning som Tomas skötte. IMG_1065Sex olika öl där färgen skiftade från morotsfärg till svart. Efter en lång dag drog det ordentligt i ögonen vid senkvällen.

Lördagförmiddag efter frukost körde vi ner till havet och gick en sväng vid Haväng. Efter en lagom lång promenad körde vi sedan till Brösarps Gästgifveri och åt Äggakaka/fläskfilé. Därefter hem till stugan och förbereda dagens första whiskyprovning.

I glasen på provning 75 fanns:IMG_1052

  1. Spirit of Speyside Whisky Festval 2016, 10år, 40,4%, 20cl, 155kr
  2. Amrut fusion, Indien, 42,8%, 320 kr, 75cl
  3. Ben Nevis 1996, Whiskyklubben Slainte, 20år, 50,9%, 825kr
  4. Ben Nevis 1997, Cask Strength The Pearl, 18år, 50,9%, 1259kr

Den första whiskyn var inhandlad i Skottland på Glen Grant på Maltes förra resa till Skottland. Den bestod av diverse hemliga singelmalt från Speyside. Helt okey whisky. Amruten fick mycket positivt mottagande. Sedan var det två stycken Ben Nevis som hamnade på fat vid Maltes bildande dvs 1996/1997. Två trevliga whisky som båda hade fatstyrka. Detta var första gången vi provade Ben Nevis på Malte. Detta destilleri ligger i Fort William sidan om Ben Nevis. Ben Nevis är Skottlands högsta berg som är 1344 meter över havet.

Efter denna provning var det dags för mat. Förrätten bestod av whiskymarinerad lax på macka. Huvudrätten fixade Micke på ett förträffligt sätt. Det var lammrostbiff och klyftpotatis. Efterrätten bestod av glass. Mycket gott allting.

En stund senare hade vi ytterligare en whiskyprovning.

I glasen på provning 46 fanns:IMG_1108

  1. Malte(Springbank), 3 år, 63,7%
  2. Malte(Springbank), 4 år, 61,2%
  3. Malte(Springbank), 5 år, 60%
  4. Malte(Springbank), 7 år, 57%
  5. Malte(Springbank), 8 år, 54,7%
  6. Malte(Springbank), 9 år, 54,0%
  7. Malte(Springbank), 10 år, 52,4%
  8. Malte(Springbank), 11 år, 51%

Detta var en vertikalprovning av whisky som kom från vår egna tunna på Springbank. Som alltid smakade dessa mycket bra.

Söndagen bestod av frukost och därefter packning och hemfärd. Alla var mycket nöjda med denna helg. Nästa anhalt 25 års-jubileum!

IMG_1093IMG_1100

Detta inlägg publicerades i Ben Nevis, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s