Seven Stars No. 7 Alkaid

Igår skickade Malte två representanter till ven som bjöd på ett fantastiskt vårväder. Det hade blivit dags att avtecka sista stjärnan i seven stars serien.  Det började med att Anja berättade om hur senaste året hade sett ut. Det lät som det är full rulle på alla håll och kanter. Många möte runt om i världen för att starta nya marknader. Hon hintade om att det kommer en majswhisky i slutet av sommaren. De var så där lagom lulliga om vad som händer efter seven stars serien.IMG_2899

Dagens huvudperson Seven Stars No. 7 Alkaid var en trevlig upplevelse. Ett värdigt avslut på denna serie som släppts under sju långa år. Receptet är skapat för att man ska kunna hitta alla sex föregångarna i denna whisky. Jag personligen ger ett högt betyg till denna whisky.

Fredagen den 8:e mars släpps denna whisky på systembolaget. Alkaid ligger på 45 % och kommer att kosta 795 kr.

Efter denna presentation fick man smaka mycket av deras övriga sortiment. Som vanligt hade de lyckats att ha olika sorters små tugg till de olika sorterna. Det gifter sig bra i munnen. IMG_2895  Sedan var det dags att ta en promenad genom produktionsanläggningen. De hade byggt en Column Still i trä. Detta skall efterlikna orginalet som byggdes på 1800-talet.

IMG_2903

Jag vill avsluta med att tacka för inbjudan till denna trevliga dag.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s